Tai Chi Tao                        Buitenlessen zijn begonnen! Informeer wanneer u er bij kunt zijn!
      

Tai: het uiteindelijke doel, het hoogst bereikbare voor jezelf

Chi: levensenergie

Tao: jouw levensweg, een open weg

Een Chinese bewegingsvorm vanuit de traditionele Chinese geneeskunde voor ontspanning, meer energie, verdieping van de ademhaling, versterking van de spieren en versoepeling van de gewrichten.

Het is een bewegingsvorm met een hoge therapeutische waarde en is voor iedereen aan te leren met name ook voor mensen met bewegingsbeperkingen, reumatische klachten zoals o.a. reumatoïde artritis, artrose, fibromyalgie, bechterew en J.C.A (jeugdreuma). Aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers zodat zij beter om kunnen gaan met hun beperkingen (pijn).

Tijdens de Tai Chi Tao sessies voeren we Chi Kung oefeningen uit om de energie in beweging te brengen. De Vijf elementenvormen openen de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, welke door het hele lichaam verbonden zijn met de organen. De Pekingvorm (een aaneenschakeling van bewegingen). Tai Chi lopen en meditatieve lopen. Ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, coördinatie/concentratie technieken, balanstechnieken voor een beter evenwicht, (zelf)massagetechnieken.

Nieuw: Zittend Tai Chi: Met deze groep menen we te kunnen voorzien in de behoefte om ook mensen met bewegingsbeperkingen hiermee kennis te kunnen laten maken en te beoefenen. Uiteraard zijn deze oefeningen zittend uit te voeren. Ook als je afhankelijk bent van een rolstoel. Je kan dit eventueel nog combineren door de oefeningen ook staand of lopend uit te voeren, rekening houdend dus met de beperkingen van de deelnemer

Nieuw: Tai Chi Waaiervorm: Deze Tai Chi vorm met gebruikmaking van een waaier bestaat uit een zestal paragrafen. Elke paragraaf omvat ongeveer 8 bewegingen en het geheel wordt op inspirerende muziek uitgevoerd. 
Omdat we altijd van onze Tao uitgaan, zal er ook bij het aanleren van de waaiervorm voldoende aandacht worden gegeven aan de mogelijkheden tot het vinden van aanpassingen zodat het voor iedereen, jong, ouder, met bewegingsbeperkingen,  mogelijk blijft om deel te nemen.   

 
De buitenlessen zijn op aangepaste tijden. Informeer wanneer u erbij kunt zijn!

Maandagmiddag:    van 15.00u tot 16.00u   Zit Tai Chi (in Wijkcentrum 't Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52a)      

Dinsdagavond:        van 19.15u- 20.00u (Tai Chi Tao waaiervorm)  Ligt voorlopig even stil; u kunt u wel opgeven!

                                van 20.00u tot 21.00u  (gewone Tai Chi)

Woensdagmiddag:  van 13.00u tot 14.00u en van 14.45u tot 15.45u

Donderdagavond:   van 20.00u tot 21.00u 

 

Voor de Tai Chi Tao lessen hebt u nodig: loszittende zwarte kleding, soepele Chinese zwarte schoentjes. Geen polshorloge en het liefst zo min mogelijk sieraden.

U kunt altijd vrijblijvend komen kijken en 1x gratis meedoen!

Locatie:
De Korenaere
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom.
Tel. 0164 - 233861


De kosten zijn € 30,- voor 10 lessen.
Contactpersoon : Jack Joosen, tel. 0164 - 851450